Eine Gruppe junger Menschen in eleganten Klamotten sitzt gemeinsam am Tisch, lacht und unterhält sich.

Sfaturi de apli­care

Cum funcționează de fapt procesul de recrutare la Peek & Cloppenburg și în ce mod mă pot pregăti pentru un interviu de succes?

Mai jos am pregătit câteva sfaturi profesionale pentru aplicanți de la recrutorii noștri și informații utile care te vor pregăti pentru aplicația ta la noi și te vor sprijini în fiecare pas.

Procesele de aplicare

În funcție de jobul dorit, pașii din procesul de aplicare variază. Descoperă aici procesele specifice fiecărei poziții.

Vânzări

Obții sfaturi utile despre cum să îți pregătești aplicarea la noi și afli cum să ne impresionezi. Simte-te liber să faci click pe postările de pe blogul nostru de carieră pentru a afla mai multe despre diferitele subiecte ale aplicației.

Ein junger Mann mit Brille und Hemd sitzt am Tisch an seinem Laptop und lächelt, während er tippt.

Faceți cunoștință cu noi ca angajator

Acordă un moment pentru a cunoaște mai bine Peek&Cloppenburg ca angajator - site-ul nostru web, canalele de socializare sau târgurile și evenimentele de carieră te pot ajuta să obții o primă impresie despre noi.

Nahaufnahme der Übergabe eines Lebenslauf vom Bewerber an den Recruiter.

Găsește-ți stilul și propriile cuvinte

Personalizați-vă documentele de aplicare și crează un CV care să reflecte unicitatea ta. Dacă ai deja experiență profesională, prezintă-ți cariera într-o manieră structurată și clară.

Nahaufnahme von Händen, die auf einem Laptop tippen.

Verifică documentele și completează-le

Asigură-te că nu există greșeli de ortografie în documentele pe care le atașezi. Poate fi util să obții ajutor obține solicitând pe cineva să îți corecteze cererea înainte de a o trimite.

Ein Mann steht hinter seinem Schreibtisch und gibt einer Frau, die vor seinem Schreibtisch sitzt, die Hand.

Arată cine ești 

Este perfect normal să ai emoții. Este o cunoaștere reciprocă, astfel încât ambele părți să-și facă o impresie. Așa că rămâi autentic în conversație și arată cine ești. De asemenea, alege o ținută în care să te simți confortabil.

Ein Mann und eine Frau sitzen sich an einem Tisch in einem gemütlichen Workspace gegenüber und unterhalten sich.

Fii curios

Profită de ocazie pentru a pune întrebări în timpul și la sfârșitul interviului – cel mai bine este să le pregătești în avans. Acest lucru nu numai că îți arată interesul față de companie, ci îți oferă și perspective valoroase asupra sarcinilor de care vei fi responsabil în noul rol. 

Sfaturi pentru aplicare :

Prima impresie contează!

Iar noi îți oferim sfaturi utile despre cum să impresionezi cu documentele de aplicare și la ce ar trebui să acorzi atenție.

Scrisoarea de intentie este optională

O scrisoare de intenție (maximum 1 pagină ) te poate ajuta dacă conține informații suplimentare care nu sunt incluse în CV-ul tău. Folosește-o pentru a explica anumite aspecte din CV-ul tău sau pentru a-ți explica motivația.

CV-ul tău 

Asigură-te că CV-ul tău nu are mai mult de trei pagini. Concentrează-te pe pozițiile care sunt relevante pentru rolul pe care ți-l dorești și enumeră cele mai importante activități ale acestor atributii. Prezintă-ți experiența în ordine cronologică inversă, începând cu poziția curentă. De asemenea, structura și claritatea sunt importante. CV-ul tău ar trebui să includă toate informațiile biografice: adresa de e-mail, numărul de telefon, adresa și data nașterii, inclusiv abilitățile de limbi străine și software.

Fotografie (opțional)

O fotografie este opțională, dar întotdeauna binevenită, deoarece face aplicația mai personală. Dacă dorești să incluzi o fotografie, asigură-te că este recentă și profesională – fără selfie-uri.

Certificate

Depunerea certificatelor nu este obligatorie, dar este apreciată. Dacă le trimiți, te rugăm să incluzi certificatul cu cea mai înaltă calificare educațională, precum și referințe relevante pentru angajare.

Sfaturi pentru interviul de angajare

Într-un interviu personal sau virtual, nu numai că vei avea ocazia să te prezinți mai detaliat și în toată diversitatea ta, ci și să adresezi recrutorilor noștri toate întrebările care sunt importante pentru tine personal.

Ein Mann sitzt bei einem Vortrag und macht sich Notizen.

Pregătește-te în avans

Gândește-te de ce ești potrivit pentru noi și de ce suntem potriviti pentru tine. Gândește-te la ceea ce vezi ca fiind punctele tale forte și unde mai ai potențial de dezvoltare. Nu menționa presupuse slăbiciuni precum „perfecționismul”, ci răspunde sincer și reflectiv – fii autentic.

Fii punctual!

Te rugăm să te aiguri că ajungi la timp !

Dacă întârzii, te rugăm să ne anunțați telefonic în avans, astfel ne putem planifica timpul în consecință și putem evita neînțelegerile.

 

Ein junger Mann sitzt mit einem Kaffee im Café und reicht der Frau, die ihm mit Kaffee und Notizblock gegenübersitzt, die Hand.

Prezintă-te

La începutul interviului, subliniază cele mai importante aspecte din CV-ul tău. Evidențiază abilitățile care sunt relevante pentru post. Te rugăm să ne prezinți motivația ta pentru schimbarea locului de muncă și aplicația ta pentru a lucra la Peek&Cloppenburg. Asigură-te că te limitezi la aproximativ 5-10 minute.

Fii sincer cu tine însuți

Aruncă o privire atentă la anunțul de angajare în prealabil și ia în considerare ce abilități ai deja și ce mai trebuie să înveți.

 

Acordați atenție limbajului non-verbal

Asigură-te că menții o postură verticală și deschisă. Acest lucru semnalează încredere în sine și deschidere. De asemenea, încearcă să vorbești într-un ritm confortabil – nici prea repede, nici prea lent. Acest lucru te va ajuta să te faci înțeles.

Folosește exemple concrete din trecut

Răspunde cu exemple concrete din situații trecute. Te poți baza pe experiența ta profesională, pregătirea sau studiile pe care le ai. Aceste exemple te ajută să îți prezinți abilitățile și experiența.

Ein Team arbeitet gemeinsam an Laptops an einem Tisch.

Raspunde concis

Ai grijă să nu răspunzi prea lung sau prea scurt. Gasește un echilibru astfel încât să îți poți transmite punctele în mod clar și concis, fără a intra în prea multe detalii sau a omite informații importante.

Fii sincer și respectuos

Nu vorbi de rău despre ultimul tău angajator - nu lasă o impresie prea plăcută. Nu îți întrerupe partenerul de conversație, ci ascultă cu atenție. Fii sincer și nu ascunde nicio lacună din CV-ul tău. Evită minciunile și exagerările și încearcă să dovedești o auto-reflecție autentică cu privire la punctele tale forte și punctele tale slabe.

Haideți să creăm viitorul retai­lului. Împreună.